پرش لینک ها

نحوه اندازه گیری و بررسی موفقیت لندینگ پیج

نحوه اندازه گیری و بررسی موفقیت لندینگ پیج

پوش نوتیفیکیشن

ملاقات اولی که با هر کدام از دوستانتان داشته‌اید را یادتان هست؟ آیا اثر این ملاقات در قضاوت شما نسبت به آن فرد، عمیق و ادامه‌دار نبود؟ لندینگ پیج هم محل ملاقات اول کاربران اینترنت با برند شما است. سادگی، زیبایی و سرعت بالا در رساندن بازدیدکننده به یک ارزش (مثل ارائه یک محصول یا خدمت)، چیزهایی هستند که بدون شک در ذهن او می‌مانند. در این مطلب قصد داریم شما را با اهمیت و روش‌های بررسی موفقیت لندینگ پیج آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

لندینگ پیج و نقش آن در موفقیت کمپین بازاریابی

واژه Landing در انگلیسی به‌معنای «فرود آمدن» است. لندینگ پیج صفحه‌ای است که کاربر پس از کلیک روی یک لینک در آن فرود می‌آید. کمپین‌های بازاریابی معمولا به فرد وعده‌ای داده و او را با یک لینک به سمت وبسایت برند هدایت می‌کنند. صفحه‌ای که پشت این لینک قرار دارد اگر شلوغ و پیچیده باشد، باعث سردرگمی و در ادامه پشیمانی فرد می‌شود. پس محتوای این صفحه و کیفیت طراحی آن (UX/UI) در موفقیت کمپین بازاریابی نقش بسیار مهمی را دارند.

باید توجه داشت که لندینگ پیج و صفحه اصلی سایت، دو صفحه کاملا متفاوت‌اند. صفحه اصلی سایت باید خدمات سازمان، راه‌های ارتباطی و تمام مسائل مربوط به شرکت را نشان دهد. در حالی که لندینگ پیج باید خیلی مختصر و مفید مشتری را به هدفش برساند. هدف صفحه اصلی سایت آشنا کردن کاربر با خدمات، محصولات و ظرفیت‌های برند است. در حالی که لندینگ پیج با هدف رساندن بازدیدکننده به یک عمل مشخص (مثل ثبت نام یا دانلود یک محتوا) طراحی می‌شود. درک نکردن تفاوت این دو و شلوغ کردن لندینگ پیج، نتیجه‌ای جز کاهش نرخ تبدیل بازدیدکننده به مشتری (Conversion Rate) نخواهد داشت. زیرا کاربران با هدف رسیدن به یک ارزش مشخص روی لینک کلیک کرده‌اند و اگر به آن هدف نرسند، به آن کسب‌وکار بی‌اعتماد می‌شوند. لندینگ پیج باید مسیری روان و ساده برای جهت‌دهی به کلیک‌های کاربران طراحی کند و کاربر را تا کلیک نهایی روی دکمه پرداخت پیش ببرد.

انواع لندینگ پیج

همانطور که گفتیم، درک تفاوت لندینگ پیج و صفحه اصلی سایت برای طراحی هدفمند آن بسیار مهم است. شناخت انواع لندینگ پیج به شما کمک می‌کند مناسب‌ترین گزینه را با توجه به کسب‌وکار و کمپین مورد نظر انتخاب کنید. انواع لندینگ پیج را در ادامه معرفی می‌کنیم:

  • لیدساز (Lead Generator): در این نوع لندینگ پیج، به مشتری در ازای وارد کردن ایمیل یا ثبت نام در سایت، یک جایزه (Reward) پیشنهاد می‌شود. به این صفحه لید ساز می‌گویند چرا که این مشتری پس از وارد کردن ایمیل، تمایل خود را برای دریافت پیام‌های برند اعلام می‌کند و در واقع تبدیل به مشتری راغب یا همان لید شده است.
  • صفحه کلیکی (Click Thorugh): در این صفحه توضیحاتی مختصر قرار داده شده‌اند که مخاطب را به کلیک روی یک دکمه و انجام یک عمل (Action) دعوت می‌کنند. دکمه‌ای که ممکن است به خرید یک محصول یا دانلود یک محتوای رایگان مربوط باشد.
  • صفحه فشرده (Squeeze Page): این صفحه هم توضیح خلاصه‌ای دارد و خیلی سریع به مخاطب فراخوان عمل (Call-to-Action) نشان می‌دهد. صفحه فشرده معمولا برای جمع‌آوری اطلاعات کاربران (ایمیل، مشخصات و…) مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • صفحه فروش (Sales Page): کسی که وارد این صفحه می‌شود یا تصمیم خود را برای خرید گرفته است یا در آستانه آن قرار دارد. کیفیت متن‌ها و تصاویر صفحه فروش و تناسب آن‌ها با نیازها و ترجیحات بازدیدکننده، روی احتمال نهایی شدن خرید تاثیر مثبتی می‌گذارد.
  • صفحه اطلاع‌رسانی (Infomercial): در این صفحه متنی مشابه یک مقاله کوتاه بلاگ، در مورد اهمیت و مزایای خرید محصول یا خدمت و کاربردهای آن قرار دارد. هدف این نوع لندینگ پیج معمولا جذب افرادی است که عادت به تحقیقات گسترده قبل از انجام خرید دارند و از وقت گذاشتن روی این کار لذت می‌برند.
  • صفحه اسپلش (Splash Page): این صفحه برای پرسیدن یک سوال قبل از ورود به لندینگ پیج اصلی به کاربر نمایش داده می‌شود. برای مثال «زبان مورد نظر خود را انتخاب کنید» یا «آیا شما بیشتر از 18 سال سن دارید؟»
  • لندینگ پیج ویروسی (Viral Landing Pages): در این نوع لندینگ پیج، یک محتوا با امکان اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی قرار دارد. محتوایی جذاب و درگیرکننده که بتواند مثل یک ویروس خود را گسترش دهد و Brand Awareness (آگاهی از وجود برند بین مردم) را بالا ببرد.
  • سایت‌های کوچک (Microsites): این نوع لندینگ پیج مثل انواع دیگر آن فقط یک صفحه از سایت نیست. بلکه یک زیردامنه از سایت اصلی است و صفحات خاص خود را دارد.

بررسی موفقیت لندینگ پیج بر اساس تحلیل داده

تحلیل داده بهترین و دقیق‌ترین راه بررسی موفقیت لندینگ پیج است. چرا که می‌تواند خصوصیات بازدیدکنندگان (سن، جنسیت و…) را در کنار رفتار آن‌ها در سایت (تعداد صفحات مشاهده شده، مسیر حرکت و…) به بازاریابان نشان دهد. بررسی موفقیت لندینگ پیج در تبدیل بازدیدکنندگان به مشتری، به کسب‌وکارها کمک می‌کند ضمن پیدا کردن نقاط ضعف و قوت سایت خود، با تاکید روی نقاط قوت، نقاط ضعف را برطرف کنند. بررسی موفقیت لندینگ پیج با تحلیل داده، در واقع نوعی فیدبک گرفتن از مشتریان است و به شما کمک می‌کند استراتژی بازاریابی‌تان را با توجه به واکنش مشتریان بهینه‌تر کنید.

برای بررسی موفقیت لندینگ پیج دو راه اصلی وجود دارد؛ استفاده از Google Analytics که ارزان و رایگان است یا  استفاده از اتوماسیون بازاریابی. در ادامه بررسی موفقیت لندینگ پیج با هر کدام از این ابزارها را توضیح می‌دهیم.

تحلیل وبسایت گوگل (Google Analytics)

همانطور که گفتیم، این ابزار رایگان و به‌سادگی برای همه قابل استفاده است. در ابزار تحلیل وبسایت گوگل می‌توانید اطلاعات زیر را مشاهده کنید:

  • منابع ترافیک سایت (کاربران از چه کانال‌ها و لینک‌هایی وارد سایت می‌شوند؟)
  • خصوصیات دموگرافیک بازدیدکنندگان (سن، جنسیت، محل زندگی و…)
  • جزئیات هر بازدید

شاید بپرسید منظور از جزئیات هر بازدید چیست؟ جزئیات بازدید کاربر عبارت است از اطلاعاتی مثل:

  • صفحاتی که کاربر در یک بازدید وارد آن‌ها شده است
  • میانگین تعداد صفحات دیده شده به ازای هر Session (فاصله بین ورود تا خروج کاربر Session یا جلسه حضور در سایت نام دارد)
  • مدت زمان هر Session
  • نرخ Bounce (تعداد بازدیدهایی که در آن‌ها فقط یک صفحه از سایت مشاهده می‌شود تقسیم بر تعداد کل بازدیدها)

تحلیل وبسایت گوگل به دلیل رایگان بودن و جزئیات نسبتا خوبی که در اختیار بازاریابان قرار می‌دهد، گزینه مناسبی است اما ایده‌آل‌ترین گزینه ممکن نیست. چرا که در ارائه جزئیات محدودیت دارد. اگر نیاز به جزئیات بیشتری داشته باشید، استفاده از پلتفرم‌های شخص ثالث یا همان اتوماسیون‌های بازاریابی مناسب شما خواهد بود.

تحلیل با اتوماسیون بازاریابی

این گزینه نسبت به تحلیل گوگل گران‌تر است. اما به همان نسبت جزئیات و امکانات بیشتری را هم در اختیار شما می‌گذارد. برای مثال می‌توانید تغییرات وبسایت خود را ابتدا با کاربران آزمایشی امتحان کرده و بهترین نسخه را به نمایش عمومی برسانید. در اتوماسیون بازاریابی همچنین می‌توانید اثر هر کدام از کمپین‌های بازاریابی روی عملکرد سایت را به‌صورت لحظه‌ای (لایو) مشاهده کنید. امکان مدیریت داده در اتوماسیون بازاریابی به شما کمک می‌کند عملکرد کانال‌های ارتباطی‌تان را از روی واکنش کاربران بسنجید و خطاهای احتمالی را با سرعت بالایی کشف کنید.

نمونه لندینگ پیج موفق

بررسی مواردی که امتحان خود را در جذب مخاطب و تبدیل او به مشتری پس داده‌اند به شما کمک می‌کند ویژگی‌های لندینگ پیج خوب را بهتر بشناسید. در ادامه نمونه‌هایی از لندینگ پیج‌های تاثیرگذار و موفق را بررسی می‌کنیم.

لندینگ پیج برند Cigital

سیجیتال شرکتی است که در زمینه تامین امنیت شبکه فعالیت می‌کند. در تصویر زیر لندینگ پیج این شرکت را مشاهده می‌کنید که در ازای ارائه یک کتاب رایگان آموزش امنیت شبکه، نام کامل، ایمیل کاری، نام شرکت و موقعیت کاری فرد در شرکت را دریافت می‌کند. این یعنی تولید لید (مشتری راغب) برای برند. چرا که مخاطب این کتاب، فعالان این زمینه کاری و مشتریان بالقوه Cigital هستند که با ثبت ایمیل خود، به مشتری راغب یا همان لید تبدیل می‌شوند. بازاریابان Cigital در ادامه می‌توانند با ارسال ایمیل‌های هدف‌دار و شخصی‌سازی شده، این لیدها را به مشتریان دائمی و وفادار برند تبدیل کنند.

لندینگ پیج Code Academy

کد آکادمی همانطور که از اسم آن پیدا است در زمینه آموزش برنامه‌نویسی فعالیت می‌کند. در لندینگ پیج این برند، تنها یک فرم ساده ثبت نام با شعار «برنامه‌نویسی تعاملی را کاملا رایگان بیاموزید» قابل مشاهده است. در زیر این فرم عبارت «بیشتر بیاموزید» به چشم می‌خورد و وقتی پایین‌تر می‌رویم، کلیپی یک دقیقه‌ای از خدمت این برند و ارزشی که به مشتری اضافه می‌کند، قابل مشاهده است. یعنی در خلاصه‌ترین حالت ممکن، مزایای شروع کار با این برند و فرم ثبت نام را در برابر بازدیدکنندگان خود قرار می‌دهد. خلاصه بودن و سادگی را می‌توان تقریبا در تمام لندینگ پیج‌های موفق دید.

 

لندینگ پیج پونه مدیا

بد نیست نمونه‌های ایرانی موفق را هم بررسی کنیم. پونه مدیا در زمینه خدمات مربوط به راه‌اندازی و مدیریت سایت فعالیت می‌کند. در لندینگ پیج این شرکت امکان بررسی شرایط یک دامنه و شروع همکاری در صورت آزاد بودن آن وجود دارد. یعنی کاربر بدون حتی ذره‌ای اتلاف وقت، جواب سوال اصلی خود را گرفته و به سمت همکاری با برند هدایت می‌شود.

لندینگ پیج برند کاشیران

این برند که به فروش کاشی مشغول است، در لندینگ پیج خود حراجی‌ها یا تخفیف‌های ویژه هفته را نمایش می‌دهد. اگر به مشتریان این برند -که فعالان زمینه ساخت‌وساز هستند- دقت کنید، متوجه می‌شوید که این لندینگ پیج چقدر با ارزش‌ها و نیازهای آنان سازگار است. این افراد همیشه به‌دنبال کمترین قیمت و بیشترین سود می‌گردند و زیاد حوصله زیر و رو کردن صفحات اینترنتی را ندارند. لندینگ پیج کاشیران هم دقیقا همین‌ها را در نظر گرفته و بهترین تخفیف‌های روز را بدون معطلی به آنان نشان می‌دهد.

inTrack جامع‌ترین اتوماسیون بازاریابی ایرانی

کسب‌وکارهای بزرگ دنیا مدت‌ها است به اهمیت استفاده از اتوماسیون‌های بازاریابی پی برده‌اند، اما این پدیده در ایران یک پدیده نوظهور به حساب می‌آید. برای همین سرویس‌های کم و محدودی برای اتوماسیون بازاریابی در ایران وجود دارند. inTrack یکی از این سرویس‌ها و از قضا جامع‌ترین آن‌ها است. در این اتوماسیون بازاریابی شما می‌توانید علاوه‌بر بررسی موفقیت لندینگ پیج، روی کانال‌های دیگر بازاریابی خود هم نظارت و کنترل ویژه‌ای داشته باشید و عملکرد آن‌ها را هوشمند کنید. اگر به فکر پیشرفت کسب‌وکار دیجیتال خود هستید، همکاری با این‌ترک را همین امروز شروع کنید.

پیام بگذارید

این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه وب شما استفاده می کند.